• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Inspirujące historie kobiet osiągających sukcesy w biznesie.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się znacznie więcej na domenie internetowej wina. Wina posiadają co więcej niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym wynikiem fermentacji, lecz hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina zawierają sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby wyeliminować tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu ludzkiego.

1. Kliknij

2. Znajdź tutaj

3. Zobacz szczegóły

4. Odwiedź stronę

5. Dowiedz się teraz Tworzenie własnych komiksów opowiadających historie.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.